Praktisch

De 505 - Concerten voor menselijkheid vinden plaats op zondag 5 mei op het Sint-Jansplein in Antwerpen.
We openen de deuren om 11u30. De live-optredens starten om 12u30 en eindigen om 22u00. Om 22u30 sluit het terrein.

Rolstoelvriendelijk en mensen met een beperking

505 - Concerten voor menselijkheid zijn met rolstoelvriendelijke en andere voorzieningen, waaronder mindervalidentoiletten en een podium, toegankelijk voor minder- en andersvaliden. Zo kan iedereen mee de boodschap voor meer menselijkheid verspreiden.

Veiligheid en medische hulp

Op 505 - Concerten zorgen we voor elkaar. En voor jou. Om je een zorgeloze en veilige concertervaring te bieden, treffen we enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen. In samenwerking met de lokale politie en hulpdiensten zien wij erop toe dat alles vlot verloopt. Eventuele zorgen kan je direct melden aan de stewards.

Op het terrein bevindt zich een EHBO-post met professionele medische hulpverleners om onmiddellijk eerste hulp aan te bieden indien nodig.

Voel je je onveilig? Bij de EHBO kan je ook spreken met iemand van Punt. vzw. Samen zorgen we voor een safe space.

Openbaar vervoer

Vlot op de 505 - Concerten voor menselijkheid geraken? Maak de juiste keuze en kom met het openbaar vervoer. Als je met de trein komt, stap je best af in Antwerpen-Centraal. Van hieruit is het nog een klein kwartiertje wandelen tot aan het Sint-Jansplein.

Kom je met de bus? De volgende bussen hebben haltes aan het concertplein: 70, 72, 600, 602, 610, 620, 621, 640, 641, 642, 719, X70 en X71. De halte op het Sint-Jansplein zelf wordt niet bediend omwille van het evenement, maar bussen stoppen aan de tijdelijke haltes in de directe omgeving van het plein.

Als je met de tram komt, stap je best af aan een van de dichtstbijzijnde haltes. Dat zijn Antwerpen Paardenmarkt (lijn 1 en lijn 24), Antwerpen Elisabeth Metro Station (lijn 2, lijn 3 en lijn 6), Antwerpen Astrid Metro Station (lijn 5, lijn 8 en lijn 10), Antwerpen Diamant Metro Station (lijn 9 en lijn 15) en Antwerpen Richard (lijn 12).

Met de fiets / te voet

Het Sint-Jansplein is ideaal gelegen voor de fietsers onder ons. Je parkeert je fiets gratis op onze fietsparking naast het plein. De fietsparking is onbewaakt, maar vrijwilligers leiden alles in goede banen.

Je kan ook een deelfiets huren via Velo: vind een fiets.

Woon je in de buurt? Kom dan gewoon te voet!

Met de auto

Vermijd parkeerstress en kom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Kom je toch met de auto? Er zijn geen parkeerplaatsen of parkings in de directe omgeving van het plein. Daarom raden we je aan gebruik te maken van de Park&Rides rond Antwerpen. Deze parkings liggen buiten het centrum en de prijzen variëren van 0 tot 1 euro per dag. Van daaruit kun je een tram nemen die je tot op het Sint-Jansplein brengt.

Ontdek actuele verkeersinfo op Slim naar Antwerpen.

Een handig overzicht: 

 • P+R Luchtbal: Parkeer hier je auto en neem tram 1 richting Antwerpen-Zuid. Je stapt best af aan de halte Antwerpen Paardenmarkt. Van hieruit is het slechts enkele minuten wandelen.
 • P+R Merksem: Parkeer hier je auto en neem tram 2 richting Hoboken Zwaantjes of tram 3 richting P+R Melsele. Je stapt best af aan de halte Antwerpen Elisabeth Metro Station. Van hieruit is het nog een korte wandeling van 10 minuten. 
 • P+R Olympiade: Parkeer hier je auto en neem tram 2 richting P+R Merksem of tram 6 richting P+R Luchtbal. Je stapt best af aan de halte Antwerpen Elisabeth Metro Station. Van hieruit is het nog een korte wandeling van 10 minuten.


Meer info over alle Park&Rides vind je hier.

Food & drinks

Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan!

Gelukkig zorgen wij voor lekker en gevarieerd eten. Met een fris drankje erbij, hou je jouw energie op peil terwijl je geniet van de muziek en de gezellige sfeer. Meer informatie over de prijzen van eten en drinken volgt snel.

PS: Je zal ook fris en gratis kraantjeswater kunnen tappen. Een echte dorstlesser.

Je kan hier onze menu en prijslijst terugvinden.

Terreinregels

We gaan er samen een tof en veilig evenement van maken. Daarom zijn volgende huisregels van toepassing van zodra je het plein betreedt.

Verboden op het terrein:

 • Eigen eten en drinken
 • Grote rugzakken of tassen
 • Glas
 • Huisdieren (met uitzondering van geleidehonden)
 • Grote paraplu’s of parasols
 • Opblaasbare zaken (ballen, dieren, …)
 • Vlaggen
 • Stoelen (een opvouwbaar krukje mag nog net)
 • Professionele camera-apparatuur en accessoires (zoals selfiesticks, statieven of GoPro’s) zonder accreditatie
 • Vuurwerk
 • Drugs, wapens en gevaarlijke voorwerpen zoals spuitbussen
 • Flyers, affiches of ander promotiemateriaal voor je eigen evenement

Let wel op: deze lijst is niet limitatief en kan in de aanloop naar het evenement nog aangepast worden.

Toegelaten op het terrein:

 • Kleine tassen of rugzakken (controle bij ingang)
 • Lege (herbruikbare) plastic flessen (andere materialen zoals metaal of aluminium flessen zijn niet toegelaten)

PS: Iedereen is welkom op de 505 – Concerten, ook de allerkleinsten. Kinderen onder de 14 jaar moeten wel begeleid worden door een volwassene.

Partijpolitieke symbolen

De boodschap van 505 - Concerten voor menselijkheid is uiteraard politiek en maatschappelijk relevant, maar we spreken ons niet uit over partijpolitiek, zijn niet anti-politiek en politici of politieke partijen krijgen geen forum of zichtbaarheid (noch positief noch negatief).

Dit betekent dat partijpolitieke symbolen en dragers, zoals vlaggen, bordjes, flyers, hoodies, petjes, etc. niet zijn toegelaten op het plein.

Betalen

Er zijn cash en cashless betaalmogelijkheden voorzien.

Duurzaamheid & inclusie

Op 505 - Concerten voor menselijkheid komen we op voor een menselijke, duurzame en rechtvaardige samenleving. We nemen verschillende duurzame en inclusieve maatregelen, waaronder:

 • Sorteren, jij doet toch mee?
 • Eerlijk smaakt het best met food & drinks van Oxfam.
 • Gratis water via Water-link. Breng dus zeker je eigen (plastiek) drinkfles mee.
 • Veggie en vegan menu-opties, van kaas- tot oesterzwamburgers van BonMush.
 • En gratis toegang zodat iedereen mee kan opkomen voor menselijkheid.
 • Samen met Punt vzw zorgen we voor een safe space. No hate, no discrimination.
 • Diverse muziekstijlen en gelijke genderbalans op het podium.
 • Ons terrein is helemaal toegankelijk voor rolstoelen en buggy’s.
 • Posters en flyers gedrukt op gerecycleerd papier in samenwerking met Redo.
 • Onze vrijwilligers dragen T-shirts uit de overstock van JBC, zo vermijden we de productie van nieuwe kledingstukken.
 • We moedigen aan om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen.

We vragen ook aan jou om te zorgen voor elkaar en de planeet.

Verloren voorwerpen

We helpen je graag om je spullen terug te vinden. Alle verloren voorwerpen worden tijdens 505 - Concerten verzameld aan de infostand en kan je daar komen ophalen. Na de concerten kan je een mail sturen met beschrijving en eventueel een foto naar welkom@505concerten.be.

Opgelet: Er zijn geen lockers beschikbaar, dus zorg ervoor dat je alleen het essentiële meeneemt.

Foto’s en filmen

Laat je professionele foto-, film- en geluidsapparatuur gerust thuis, want deze zijn niet toegelaten op het terrein. Om je onvergetelijke 505 ervaring voor in de eeuwigheid vast te leggen, mag je natuurlijk wel jouw smartphone of kleine, eenvoudige fototoestellen meenemen. Selfiesticks en andere accessoires, zoals statieven of GoPro’s, zijn ook niet toegelaten.

Heb je een persaccreditatie nodig? Die kan je aanvragen via nathalie@marnixandally.com